Kosten kunststof kozijnen

Ben je op zoek naar kozijnen die weinig onderhoud nodig hebben en tot wel 50 jaar meegaan? Dan zijn kunststof kozijnen een uitstekende optie. Hieronder vind je een prijsoverzicht van de gemiddelde kosten van kunststof kozijnen. Deze prijzen zijn inclusief montage en isolerende hr++ ramen.

Soort kozijn Minimale prijs Maximale prijs
Vast raam €650 €1150
Draai-kiepraam €850 €1350
Openslaande deuren €2100 €3500

Benieuwd naar de exacte kosten van kunststof kozijnen voor jouw huis?Vraag dan hier gratis offertes aan. en vergelijk maximaal 3 bedrijven uit de buurt.

Kosten vast raam

Het eenvoudigste soort kunststof kozijn is het vaste raam. De gemiddelde prijzen voor deze optie liggen tussen de €650 en €1150. Wil je liever een raam dat open kan? Kijk dan hieronder voor de kosten van een draai-kiepraam.

Kosten draai-kiepraam

De draai-kiepramen zijn luxer dan de vaste ramen en hiermee ook duurder. Zoals de naam al weggeeft, kunnen deze ramen open door middel van een draai en een kiep (val). De openingsrichting van deze ramen is altijd naar binnen gericht. De prijzen inclusief plaatsing en hr+ glas liggen tussen de €850 en €1350.

Kosten openslaande deuren

De openslaande kunststof deuren zijn erg populair in Nederland. Met name richting de tuin kan dit echt van enorme toegevoegde waarde zijn voor de woning. De prijzen voor openslaande deuren liggen tussen de €2100 en €3500.

Kostenposten kunststof kozijnen

De prijs is grofweg opgebouwd uit twee onderdelen: de materiaalkosten (45%) en de arbeidskosten (55%). De arbeidskosten bestaan onder andere uit sloopkosten, montagekosten, loonkosten en eventuele afvoerkosten. Door meerdere aanbieders te vergelijken, bespaar je hier eenvoudig honderden euro's op.

Bespaartip

Overweeg je om net als duizenden Nederlanders kunststof kozijnen te laten plaatsen? Vergelijk dan altijd eerst meerdere offertes. Wij zien bij eerdere vergelijkingen via onze website dat de kosten per aanbieder soms wel 30% schelen! Op een klus als nieuwe kozijnen scheelt dit als snel honderden euro's!