Hefschuifpui

De hefschuifpui is de meest populaire schuifpui in Nederland. Het gebruikersgemak van dit type schuifpui is dan ook vele malen hoger dan de kiepschuifpui. Lees verder voor meer informatie over de voordelen en kosten van een kunststof hefschuifpui.

Hefschuifpui kunststof

De hefschuifpui is te verkrijgen in hout, aluminium en kunststof. Deze laatste variant heeft de laatste jaren bij de meeste mensen de voorkeur. Kunststof biedt dan ook een hoop voordelen. Wat voor veel mensen belangrijk is, is dat de hefschuifpui van kunststof een stuk goedkoper is dan hout en aluminium. Daarnaast werkt deze schuifpui inbraakwerend en is hij zeer onderhoudsarm. Ten slotte gaat de kunststof schuifpui het langste mee van alle drie de soorten.

Hefschuifpui of kiepschuifpui?

Naast het materiaal, moet je nog een belangrijke keuze maken bij het kopen van de schuifpui. Ga je voor een hefschuifpui of een kiepschuifpui. Het grote verschil in deze twee typen zit hem in het openen. Bij een hefschuipui wordt de deur bij het omdraaien van de hendel omhoog gelift, waarna hij eenvoudig kan worden opengeschoven.

Het openen van de kiepschuifpui vergt iets meer moeite. Deze moet eerst naar binnen worden gekanteld (gekiept), voordat hij kan worden geschoven. Het voordeel van deze pui is wel dat wanneer hij in de kiepstand staat, er niemand naar binnen kan maar de boel toch goed door kan luchten.

Wil je gaan voor gebruikersgemak? Kies dan voor de kunststof hefschuifpui. Wil je dat de pui ook in de kiepstand kan en iets minder geld uitgeven? Ga dan voor de kiepschuifpui.

Prijzen hefschuifpui

De kosten voor een hefschuifpui verschillen per situatie. Uiteraard speelt de breedte mee, maar ook of de oude schuifpui nog moet worden verwijderd of niet. Om je toch een indicatie te geven van de kosten van een kunststof hefschuifpui hebben we de gemiddelde kosten hieronder voor je op een rijtje gezet.

Grootte schuifpui Minimale prijs Maximale prijs
2-Delige schuifpui (3 - 3,2 meter) €1750 €2900
3-Delige schuifpui (4,3 - 4,5 meter) €2950 €4500
4-Delige schuifpui (5 - 6 meter) €4000 €4500

Hefschuifpui kosten op maat

Ben je benieuwd naar de kosten op maat voor een kunststof hefschuifpui? Vraag dan vrijblijvend offertes aan van erkende schuifpui-specialisten uit jouw regio. Deze service is geheel gratis en geeft je eenvoudig inzicht in hoeveel je kunt besparen op de schuifpui!