Voordelen kunststof schuifpui

Tijdens het oriënteren naar een nieuwe kunststof schuifpui, ben je op zoek naar zoveel mogelijk informatie om een compleet beeld te krijgen van alle mogelijkheden. De voor- en nadelen spelen hierin een belangrijke rol. Om je te helpen bij het maken van een goede keuze, hebben we de verschillende voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet. Op deze pagina gaan we in op de voordelen van een schuifpui in het algemeen en op de voordelen van kunststof.

3 Voordelen schuifpui

De investering in een nieuwe schuifpui brengt een hoop mooie voordelen met zich mee. Zo creëer je niet alleen een lichtere woonkamer, maar stijgt de waarde van de woning daarnaast ook.

Verbinding met buiten - De voornaamste reden dat men een schuifpui aanschaft, is om (grotere) verbinding met buiten te creëren. Een schuifpui zorgt ervoor dat de woningkamer direct meer contact maakt met de tuin. Dit brengt niet alleen veel sfeer met zich mee, maar zorgt er ook voor dat de woonkamer een stuk ruimer oogt.

Meer licht in de woning - De meest gehoorde reactie van mensen die het resultaat voor het eerst zien is ‘wauw, wat een licht!’ Een schuifpui wordt vaak geplaatst op een plek waar voorheen een massieve muur zat of een kleine deur. Logischerwijs zorgt de nieuwe schuifpui voor een enorme impuls van de hoeveelheid licht in de woonkamer. Dit ervaren wij over het algemeen als zeer prettig.

Waardestijging van de woning - Het aankopen van een nieuwe schuifpui is best een investering. Gemiddeld kost een kunststof schuifpui rond de €3000. Deze investering betaalt zich echter indirect weer terug, doordat de huis in waarde stijgt. Een schuifpui wordt namelijk gezien als een verbetering van de woning.

4 Voordelen kunststof

De kunststof schuifpui is de meest populaire soort schuifpui in Nederland. Dat vinden wij erg begrijpelijk als je het onderstaande lijstje met voordelen bekijkt:

Lange levensduur - Een investering in een kunststof schuifpui is er eentje waar je waarschijnlijk je hele leven plezier van hebt. De levensduur van deze schuifpuien bedraagt maar liefst 50 jaar. Op de lange termijn is de kunststof variant ook veruit de goedkoopste oplossing.

Onderhoudsvriendelijk - Na het installeren van een kunststof schuifpui heb je er bijna geen omkijken meer naar. Doordat vuil zich erg slecht hecht aan kunststof, is het voldoende om de schuifpui eens per jaar een poetsbeurt te geven met wat warm water. Na het schoonmaken zet je de schuifpui nog even in de wax om hem extra vuilwerend te maken en hij kan weer een heel jaar mee.

Inbraakwerend - Inbrekers denken wel twee keer na voordat ze een poging doen, als ze zien dat je een kunststof schuifpui hebt. Deze veiligheid hebben de schuifpuien te danken aan twee feiten: Ten eerste is kunststof enorm sterk en ten tweede zijn de kozijnen op meerdere plaatsen vergrendeld.

Goede isolerende werking - Kunststof heeft vergeleken met hout en aluminium de allerbeste isolatiewaarde. Doordat de kunststof schuifpui de temperatuur beter kan reguleren, zal je dit geld besparen op de energierekening.

Vrijblijvend laten inlichten

Wil je je vrijblijvend laten inlichten door ervaren specialisten uit de regio? Dat kan heel eenvoudig via Offertevergelijker. Door de verschillende offertes naast elkaar te houden zie je snel waar je de beste deal krijgt.