Nadelen kunststof schuifpui

Voordat je een nieuwe kunststof schuifpui aanschaft, wil je vanzelfsprekend een compleet beeld hebben van het product. De nadelen van een kunststof schuifpui mogen daarin zeker niet ontbreken. Want ook al zijn er aanzienlijk meer voordelen; nadelen zijn er ook. Om je hier een beeld van te geven, hebben we de nadelen van een kunststof schuifpui voor je in kaart gebracht.

Nadelen schuifpui

Net als alles heeft ook de schuifpui zijn nadelen. Twee wel te verstaan. Hieronder hebben we beschreven welke dat zijn. Al gaan ze lang niet voor iedereen op.

Meer lichtinval - Het puntje ‘meer lichtinval’ staat zowel in het rijtje voordelen als nadelen. De significante toename van licht kan namelijk ook een keerzijde hebben. Op dagen waarop de zon flink schijnt, zal de huiskamer sneller opwarmen met een schuifpui dan toen er nog een muur zat. Het glas isoleert namelijk minder goed dat een stenen muur. Al kom je met HR++ glas (hoog rendementsglas) een heel eind in de buurt.

Radiator - In veel gevallen wordt de schuifpui geplaatst op een plek waar voorheen de radiator zat. Deze moet dus eerst verplaatst worden. Vaak bieden de schuifpui-specialisten dit ook aan in hun service. Uiteraard tegen betaling.

Nadelen kunststof

Kunststof biedt naast veel voordelen ook twee nadelen. Welke dat zijn lees je hier.

Lastig van kleur veranderen - In tegenstelling tot hout kun je kunststof minder makkelijk van kleur veranderen. Het is echter niet onmogelijk. Doordat de verf een slechtere dekking heeft op kunststof dan op hout, zal je een aantal keer moeten verven. Dit kost wat meer tijd, maar is wel gewoon mogelijk.

Duurder dan hout - Ten slotte zijn de kunststof schuifpuien in de aankoop vaak wat duurder dan de houten modellen. Denk hierbij aan een meerprijs van €200 tot €1600, afhankelijk van het model en de aanbieder.

Laat je vrijblijvend inlichten

Twijfel je over het aanschaffen van een kunststof schuifpui? Doe dan een vrijblijvende offerteaanvraag. Schuifpui-specialisten uit de regio lichten je gratis en vrijblijvend in over de mogelijkheden, nadelen en voordelen.