Kosten kunststof schuifpui

De perfecte manier om meer zonlicht in huis te laten vallen en een ruimer gevoel te creëren in de woning, is door het laten plaatsen van een kunststof schuifpui. Maar voordat je offertes aanvraagt, is het prettig om alvast een prijsindicatie te hebben. Om je een idee te geven van het kostenplaatje dat de kunststof schuifpui met zich meebrengt, hebben we hieronder de gemiddelde prijzen voor je op een rijtje gezet. Deze kosten zijn inclusief plaatsing en btw.

Kosten kunststof schuifpui

De kosten voor een nieuwe kunststof schuifpui liggen tussen de €1750 en €5300. Het gemiddelde prijskaartje hangt rond de €3100. Hieronder vind je een prijsoverzicht van de drie meest gekozen schuifpuien, inclusief plaatsing.

Grootte schuifpui Minimale prijs Maximale prijs
2-Delige schuifpui (3 - 3,2 meter) €1750 €2900
3-Delige schuifpui (4,3 - 4,5 meter) €2950 €4500
4-Delige schuifpui (5 - 6 meter) €4000 €4500

Benieuwd naar de kosten op maat? Vraag gratis offertes aan en ontdek vrijblijvend de prijs van jouw kunststof schuifpui.

Hoe ziet de prijsopbouw er uit?

De kosten voor een nieuwe kunststof schuifpui bestaan grofweg uit twee factoren. De grootste kostenpost is de schuifpui zelf. Deze kosten beslaan ongeveer drie kwart van de totale investering. De overige 25% bestaat uit arbeidskosten. Met name op deze arbeidskosten valt een hoop te besparen. Doordat het plaatsen van een kunststof schuifpui momenteel zeer populair is, zijn de tarieven van sommige schuifpui-specialisten flink gestegen. Wij raden daarom aan om altijd meerdere offertes naast elkaar te leggen, om zo eenvoudig te zien waar je de beste deal krijgt.

Extra opties

De kosten voor de schuifpui worden ten slotte bepaald door het aantal extra opties dat je toevoegt. Uiteraard is dit niet noodzakelijk, maar we zien wel dat veel mensen hiervoor kiezen. De meeste gekozen aanvullende opties zijn:

  • HR++ glas: €50 per m2 (exclusief plaatsing)
  • Zonwering: €200 - €950
  • Houtnerf: meerprijs tussen de €250 - €400

Bespaar op de kosten van een kunststof schuifpui

Ben je benieuwd naar de kosten voor een nieuwe kunststof schuifpui in jouw situatie? Doe dan direct vrijblijvend een offerteaanvraag en ontvang offertes van meerdere vakmannen bij jou uit de regio. Door de offertes naast elkaar te leggen bespaar je tot wel 40% op de klus.