Soorten spouwmuurisolatie

Voor het isoleren van de spouwmuur kun je kiezen uit verschillende soorten isolatiemateriaal. De populairste zijn glaswol, steenwol, EPS parels en purschuim. In het onderstaande tabel hebben we verschillende eigenschappen van deze soorten isolatiemateriaal voor je op een rijtje gezet.

 

Materiaal Glaswol HR+ Steenwol HR+ EPS Parels HR+ Purschuim
Vorm Vlokken Vlokken Schuimparels Schuim
Bekend als Inblaaswol Rotswol Witte parels Pur
Structuur Vezels Vezels Korrels Schuim
Prijs/prestatie +/- +/- + +
Isolatiewaarde + + + +/-
Geluidsisolatie + ++ +/- +/-
Duurzaamheid + + + +
Aanbrengtijd + + + +/-
Waterafstotend Ja Ja Ja Ja
Dampdoorlatend Ja Ja Ja Ja
Bestand tegen krimp/uitzetten Ja Ja Ja Ja
Bestand tegen verzakking Ja Ja Ja Ja
Bestand tegen schimmel en rot Ja Ja Ja Ja
Geschikt voor normale spouwmuur Ja Ja Ja Ja
Geschikt voor herstel-isolatie Nee Ja Nee Ja

Kies voor een erkend isolatiebedrijf

Zoals je ziet, hebben alle soorten isolatiematerialen hun eigen voor- en nadelen. Ook zijn er meerdere factoren die voor alle vier hetzelfde zijn. Zo is het isolatiemateriaal tegenwoordig altijd waterafstotend, dampdoorlatend en bestand tegen schimmel. Hierdoor behoren vochtproblemen tot de verleden tijd. Let op, dit geldt alleen wanneer het isolatiemateriaal op een correcte manier wordt aangebracht.

Wij raden daarom altijd sterk aan om voor een erkend isolatiebedrijf te kiezen. Je krijgt dan namelijk garantie op de spouwmuurisolatie en weet zeker dat je optimaal gaat genieten van alle voordelen.

Gratis offertes vergelijken

Ben je nieuwsgierig naar de kosten voor spouwmuurisolatie in jouw situatie? Vraag dan direct via onderstaande knop vrijblijvend offertes aan van erkende professionele isolatiebedrijven. Zij vertellen je graag meer over de verschillende soorten isolatiematerialen, kosten en hoeveel je per jaar zou besparen.