Kosten verhuizen

Je hebt een nieuwe woning gekocht, gefeliciteerd! Nu is het alleen nog een kwestie van de complete inboedel naar het nieuwe huis overhuizen. Wanneer je hier een professioneel verhuisbedrijf voor inhuurt, bespaar je jezelf een hoop moeite en stress. Om je een idee te geven wat een verhuizing kost, hebben we dit voor je in kaart gebracht.

Kosten verhuizen

De gemiddelde kosten voor een verhuizing binnen Nederland starten rond de €450 en lopen op tot €1500. Afhankelijk van het aantal verhuizers, de hoeveelheid te verhuizen spullen en het aantal kilometers tussen het oude en nieuwe adres. In het onderstaande tabel vind je de gemiddelde kosten voor verschillende situaties. Deze prijzen zijn inclusief btw.

Prijsklasse Aantal verhuizers Extra's Kosten
Voordelig 1 Verhuizer Geen €500
Normaal 2 Verhuizers Handyman €900
Uitgebreid 3 Verhuizers Handyman & inpakker €1500

Wil je graag vrijblijvend prijzen op maat ontvangen? Vraag dan nu gratis offertes aan via Offertevergelijker en ontvang drie aanbiedingen van Erkende Verhuizers uit de regio.

Voordelig verhuizen

Zijn er vrienden of familieleden bereid om je te helpen bij het verhuizen? Dan heb je geen extra verhuizers nodig om te inboedel in en uit te ruimen. Eén verhuizer met vervoer is in dat geval meer dan voldoende. De kosten hiervoor liggen tussen de €350 en €500, afhankelijk van de afstand tussen de oude en nieuwe woonplaats.

Normaal pakket

Vind je het prettig dat er toch meerdere mensen zijn met verhuiservaring, dan kies je ervoor om een extra verhuizer in te schakelen. Zo weet je zeker dat al je spullen correct worden ingepakt en vervoerd. De kosten voor een extra verhuizer liggen rond de €38 per uur. Het totale kostenplaatje van de verhuizing ligt in deze situatie tussen de €700 en €1050.

Uitgebreid verhuizen

Verhuis je vanuit een grote woning en wil je dat de complete verhuizing uit handen wordt genomen door professionals? Kies dan voor het uitgebreide pakket. Het team verhuizers bestaat in dat geval niet alleen uit verhuizers, maar ook uit een handyman en inpakker. De kosten voor deze service liggen gemiddeld tussen de €1400 en €1700.

Factoren die de kosten bepalen

De totale kosten van een verhuizing splitsen we op in 4 factoren. Hieronder lees je welke dit zijn.

Factor 1: Type verhuiswagen

Voor een eenvoudige verhuizing is een verhuiswagen van 20 m3 vaak afdoende. Inclusief één verhuizer kost dit gemiddeld €60 per uur. Bestaat de inboedel uit meer spullen, dan komen de verhuizers met een wagen van 50 m3. Hiervoor kun je rekenen op een meerprijs van zo’n €12 per uur.

Factor 2: Afstand

Verhuisbedrijven rekenen een kilometervergoeding voor het aantal kilometers dat zij moeten rijden. Let op, vaak de telling al bij het wegrijden bij het verhuisbedrijf zelf. Daardoor loont het om een verhuisbedrijf uit de regio in te schakelen. Het tarief dat verhuisbedrijven rekenen aan kilometervergoeding verschilt enorm, maar ligt ergens tussen de €0,40 en €1,10 per kilometer.

Factor 3: Extra verhuizers

Het inhuren van een extra verhuizer is vaak interessant. Doordat je een extra mannetje inschakelt verloopt de verhuizing soepeler en is sneller afgerond. Hierdoor zijn de uiteindelijke kosten niet veel duurder en soms zelfs goedkoper. De kosten voor het inhuren van een extra mankracht bedraagt gemiddeld €30 per uur.

Factor 4 Aanvullende opties

Ten slotte zijn er aanvullende opties die de verhuis nog vlotter laten verlopen. Deze zijn uiteraard niet noodzakelijk, maar wel erg handig.

Lift assistentie - Woon je ergens drie hoog zonder lift? Dan is lift assistentie wel erg prettig. Het werk niet alleen makkelijker voor de verhuizers, maar scheelt ook een boel tijd. Wat je aan het einde van de streep terugziet in de rekening. De kosten van lift assistentie bedraagt gemiddeld €75 per uur.

Parkeervergunning - In sommige gevallen kan het hebben van een parkeervergunning een uitkomst bieden. Het is erg onhandig en tijdrovend als de verhuizers continu de hele straat moeten uitlopen omdat ze niet voor de deur kunnen parkeren. Een dergelijke vergunning kost vaak nog geen €25.

Handyman - Deze zorgt ervoor dat de tv weer werkend op zijn plek komt te staan, de schilderijen weer aan de muur komen te hangen en eventueel kleine klusjes snel worden uitgevoerd. De kosten voor de professional liggen tussen de €37,50 en €45 per uur.

Inpakker - De inpakker is gespecialiseerd in het vakkundig verpakken van de inboedel. Op zo’n manier dat alles schadeloos naar het nieuwe adres komt en het uitpakken zo soepel mogelijk zal verlopen. Voor een inpakker gelden dezelfde uurtarieven als de handyman €37,50 en €45 per uur.

Waarom verhuisbedrijven vergelijken?

Zoals je hebt gelezen lopen de gemiddelde soms er uiteen. De reden hiervoor is onder andere dat de uurtarieven van verhuizers aanzienlijk verschillen. Wij zien dat dit verschil soms wel oploopt tot 30%. Om er zeker van te zijn dat je de beste deal vindt, vergelijk je heel eenvoudig meerdere Erkende Verhuizers bij jou uit de regio. Een offerteaanvraag kost je niks en bespaart je in sommige gevallen letterlijk honderden euro's!