Materiaalsoorten dakkapel

Er zijn doorgaans drie materiaalsoorten voor een dakkapel. Hieronder volgt een beschrijving van deze drie soorten.

Houten dakkapel
Een houten dakkapel geeft een authentieke uitstraling. Ideaal dus wanneer jij hier van houdt of wanneer dit past bij jouw woning. Het hout van een houten dakkapel is gemaakt van multiplex. Multiplex is een samenstelling van meerdere houtsoorten bij elkaar. Deze samenstelling zorgt ervoor dat het hout extra stevig is. Een houten dakkapel vergt wel het enige onderhoud. Zo dien je het hout te onderhouden met schilderwerk indien je het hout laat schilderen. Dit schilderen dient gemiddeld één keer per 4 jaar te gebeuren. Elk jaar is het verstandig om het hout met een lauwe doek af te nemen. Tijdens het schoonmaken kan gelijk de staat van het hout worden bekeken.

Kunststof dakkapel
Een tweede materiaalsoort voor een dakkapel is kunststof. Deze materiaalsoort zorgt voor een moderne uitstraling. Kunststof dakkapellen zijn razend populair. Dit komt omdat deze dakkapellen weinig onderhoud vergen. Zo behouden kunststof dakkapellen hun originele kleur te alle tijden. Je kiest de kleur uit bij het plaatsen van het dakkapel en deze kleur blijft hij zijn gehele levensduur houden. 

Kunststof met houtlook dakkapel
Als derde en tevens laatste materiaalsoort is het materiaal weer van kunststof maar dan met een houten look. Dit materiaal heeft dezelfde eigenschappen als de dakkapellen gemaakt van kunststof alleen dan met de authentieke uitstraling van een houten dakkapel. Vind je een authentieke uitstraling dus mooi, maar heb je geen zin om je dakkapel te onderhouden dan biedt deze materiaalsoort een goede uitkomst.

Gratis offertes
Benieuwd naar de kosten van deze soorten dakkapellen voor jouw situatie? Vraag dan nu gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%! 

Ontvang gratis dakkapel offertes