Voordelen gietvloer

De voordelen van een gietvloer zorgen ervoor dat deze vloer steeds populairder wordt in de Nederlandse woning. Om je goed beeld te geven van de pluspunten hebben we de vier grootste voordelen voor je op een rijtje gezet.

Voordeel 1: Waterdicht

Is er een vaas omgevallen of een glas omgestoten? Geen probleem. Dankzij het waterdichte karakter van de gietvloer hoef je niet bang te zijn dat de vloer hier nadeel van ondervindt. Let op: in de eerste week na het leggen van de gietvloer is deze nog niet compleet uitgehard. In deze periode dient de voel níet in aanraking te komen met grote hoeveelheden vocht.

Voordeel 2: Eenvoudig schoonmaken

Doordat een gietvloer geheel naadloos is, is het schoonmaken van de vloer een makkie. Geen vervelende naden en kieren waar vuil in blijft zitten. Een dweilbeurt eens in de zoveel tijd is voldoende om te vloer helemaal schoon te houden. Al verschilt dat uiteraard per huishouden.

Voordeel 3: Elastisch

Een gietvloer lijkt vaak vrij hard, maar niets is minder waar. De PU gietvloeren zijn speciaal ontworpen voor particulier gebruik en lopen door hun elastische vermogen heel erg prettig. Ook met blote voeten. Vind je dit te koud? PU (polyurethaan) gietvloeren gaan uitstekend in combinatie met vloerverwarming. Ga je toch voor een epoxyvloer, dan is vloerverwarming helaas niet mogelijk. Daarnaast is epoxy ook een stuk harder dan PU.

Voordeel 4: Moderne uitstraling

Eerlijk is eerlijk, de kans dat je een gietvloer aanschaft vanwege zijn lekkere elastische vermogen is niet heel groot. Natuurlijk heeft het enorme toegevoegde waarde, maar de reden dat we massaal aan de gietvloer gaan is het uiterlijk. De gietvloer staat simpelweg prachtig in iedere moderne woning. Zijn strakke elegante karakter maakt menig woonkamer helemaal af.

Vind jij een gietvloer ook zo mooi? Ontdek dan vrijblijvend wat een gietvloer zou kosten. Door een ontvang je heel eenvoudig meerdere offertes. Door deze naast elkaar te leggen, vind je binnen no time de beste deal.