Kosten houten kozijnen

Zijn de kozijnen aan vervanging toe en wil je graag weer diezelfde authentieke uitstraling van hout? Dan is het prettig om vooraf een indicatie te hebben van de aankomende kosten. Lees hier wat de gemiddelde prijzen zijn voor houten kozijnen en hoe deze kosten zijn opgebouwd.

Prijzen houten kozijnen vervangen

Voor het laten vervangen van oude houten kozijnen ben je gemiddeld tussen de €700 en €950 per m2 kwijt. Dit is inclusief arbeidskosten en isolerend hr+ glas. Benieuwd naar de exacte kosten in jouw situatie? Vergelijk direct vrijblijvend offertes.

Verschillende kostenposten houten kozijnen

De bovenstaande kosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Ten eerste de arbeidskosten. Deze bedragen zo’n 45% van het totaal. Denk hierbij aan sloopkosten, uurtarief en montagekosten. Daarnaast zijn er de materiaalkosten. Deze kosten zijn goed voor de andere 55%. Hieronder gaan we dieper in op de materiaalkosten.

Prijsverschillen houtsoorten

Het ene hout is het andere niet. Zowel qua duurzaamheid als voor de toepassing van het kozijn zijn er 5 klassen. De duurzaamheidsklassen lopen van 1 (uitermate duurzaam) tot 5 (niet duurzaam). Hierbij geldt: hoe duurzamer, hoe duurder.

Daarnaast is er de toepassingsklasse. Deze heeft betrekking tot de mate waarin het hout kan worden blootgesteld aan warmte en vocht. Voor kozijnen binnenshuis is klasse 1 voldoende. Houten kozijnen voor in de gevel vereisen vaak klasse 3. De kosten per kozijn worden over het algemeen hoger, naarmate de toepassingsklasse toeneemt.

Kosten glaswerk

Naast het soort hout, speelt ook het soort glas mee in de prijsbepaling van nieuwe houten kozijnen. Ga je voor normaal dubbel glas, dan kost dit gemiddeld €75 m2. Heb je liever glas met een betere isolerende werking, dan kun je kiezen voor hoogrendementglas+ (hr+). Deze glassoort kost gemiddeld 95 per m2. Wil je echt gaan voor duurzaamheid, dan is er hr+++. Daarvoor betaal je gemiddeld €120 per m2, maar bespaar je aan de andere kant wel weer op de energierekening. Voor een eengezinswoning kan deze besparing oplopen tot wel €400 per jaar. Daarmee verdient het duurdere glas zichzelf binnen enkele jaren vanzelf weer terug

Benieuwd naar de exacte prijzen?

Doordat er meerdere factoren zijn die de prijs bepalen voor nieuwe kozijnen, liggen de geschatte kosten erg uit elkaar. Ben je benieuwd naar de exacte kosten voor nieuwe houten kozijnen in jouw situatie? Doe dan een vrijblijvende offerteaanvraag en ontvang gratis meerdere offertes van kozijnspecialisten bij jou uit de buurt. Vergelijk de aanbiedingen, kies de beste deal en betaal nooit te veel.