Voordelen houten kozijnen

Terwijl sommigen zweren bij kunststof, moeten anderen daar juist niet aan denken. Houten kozijnen zijn voor hen de enige optie. Hout biedt dan ook een hoop mooie voordelen. Om je een idee te geven van al deze pluspunten hebben we ze voor je op een rijtje gezet.

Voordeel 1: Authentieke uitstraling

De belangrijkste reden voor veel mensen om te kiezen voor hout, is de authentieke uitstraling die het biedt. Prachtig bij zowel oude panden als nieuwbouw. In plaats van hout zou je ook kunnen kiezen voor kunststof kozijnen met houtlook. Kunststof biedt veel extra voordelen ten opzichte van hout, maar helemaal hetzelfde is het natuurlijk nooit.

Voordeel 2: Maatwerk

Een houten kozijn is op en top maatwerk. Doordat de kozijnen met de hand worden gefabriceerd, is hout perfect voor bijvoorbeeld een restauratie. Qua afmetingen word je namelijk nauwelijks beperkt in de mogelijkheden.

Voordeel 3: Lange levensduur

Een van de grootste voordelen van houten kozijnen is de lange levensduur. Tenminste, als je gaat voor hardhout. Deze kozijnen gaan maar liefst tot wel 75 jaar mee. Mits je ze goed onderhoudt uiteraard. Let op: kies je voor zachthouten kozijnen, dan kun je slechts rekenen op een levensduur van 25 jaar.. In de aanschaf is zachthout dan ook goedkoper, maar op de lange termijn zeker niet meer.

Voordeel 4: Eenvoudig over te schilderen

Naast de authentieke uitstraling van hout, is het feit dat ze eenvoudig over te schilderen zijn een veelgehoorde reden om te kiezen voor houten kozijnen. Met een levensduur van 75 jaar kunnen we gerust stellen dat de kozijnen een investering zijn voor het leven. De kans dat jouw smaak over de jaren heen verandert, is aanzienlijk. Dan is het wel zo prettig dat je de kozijnen hierop kunt aanpassen.

Vind de beste deal

Ben je overtuigd van houten kozijnen? Vind dan de beste deal voor jouw kozijnen door offertes te vergelijken van kozijnspecialisten uit de regio. Door ervaren vakmannen met elkaar te vergelijken, ben je verzekerd kwalitatief werk voor de beste prijs.