Kosten kunststof dakkapel

Wie een kunststof dakkapel laat plaatsen, investeert in ruimtecreatie op de bovenverdieping. Daarnaast wordt de zolder niet alleen groter, maar valt er ook aanzienlijk meer licht in de kamer. Hierdoor verandert een donkere zolder in één klap in een prachtige lichte werkplek of ruime slaapkamer. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zoveel huiseigenaren hun woning laten voorzien van een kunststof dakkapel.

Ben jij ook van plan om een kunststof dakkapel te laten plaatsen? Dan is het handig om vooraf een indicatie te hebben van de kosten. Om een beeld te schetsen van de gemiddelde kosten, hebben we dit voor je uitgezocht en op een rijtje gezet.

Kosten kunststof dakkapel

In dit voorbeeld gebruiken we een dakkapel met de afmetingen van 1.5 meter hoog x 2.5 meter breed. We maken onderscheid tussen twee soorten dakkapellen: de prefab variant en de traditionele versie.

Prijsklasse Prefab Traditioneel
De goedkoopste keuze €3100 - €3400 €4100 - €4500
Beste prijs-kwaliteitsverhouding €3400 - €4100 €4500 - €5100
De luxe variant €4100 - €4500 €5200 - €5900

Wil je vrijblijvend prijsopgaves op maat ontvangen van meerdere specialisten? Doe hier een gratis offerteaanvraag en ontdek de kosten in jouw situatie.

Het verschil tussen prefab en traditioneel

Het verschil tussen een prefab en traditioneel dakkapel, is dat een prefab model in de fabriek wordt geproduceerd. Hierdoor hoeft de vakman de dakkapel alleen te monteren op de woning. Dit is een relatief eenvoudige klus en gebeurt vaak binnen een dag.

De traditionele kunststof dakkapel wordt geheel door de specialist op locatie op maat gemaakt. Het voordeel hiervan is dat je specifieke wensen kan laten uitvoeren en je een uniek dakkapel plaatst. De prijs is wel een stuk hoger en de plaatsingstijd neemt logischerwijs ook toe.

Voordeligste kunststof dakkapel

De laagste prijzen voor een goed kunststof dakkapel liggen tussen de €3100 en €3400. Deze dakkapellen zijn van uitstekende kwaliteit en worden goed geplaatst. De voornaamste reden dat de prijzen lager liggen, is doordat de binnenzijde zelf moet worden afgewerkt. Vaak gebeurt dit middels gipsplaten of stucwerk. Als je zelf handig bent of iemand kent die de afwerking op zich kan nemen, is dit een goede keuze. Is dat niet het geval? Dan raden wij je aan om de afwerking direct te laten uitvoeren door de vakman die de dakkapel plaatst. Dan kun je het snelst genieten van de nieuwe ruimte.

De kostenopbouw van een kunststof dakkapel

De kosten voor het plaatsen van een nieuw dakkapel bestaan uit drie kostenposten: de materiaal-, arbeids- en afvoerkosten. Hieronder vind je een overzicht van de kostenverdeling:

  • Materiaalkosten: 70%
  • Arbeidskosten: 25%
  • Afvoerkosten: 5%

Welke factoren hebben invloed op de prijs?

Tijdens het aankoopproces van een nieuw dakkapel zijn er verschillende keuzes die invloed hebben op de totale kosten. Hieronder hebben we deze voor je op een rijtje gezet.

Factor 1: Prefab of traditioneel?

Ga je voor een prefab model of een traditioneel kunststof dakkapel? De voordelen van een prefab dakkapel is dat hij binnen één dag is geplaatst en hij t.o.v. de traditionele variant gemiddeld €900 goedkoper is.

Zoek je naar een uniek kunststof dakkapel dat aan specifieke wensen moet voldoen, dan is het aan te raden om toch voor een traditioneel dakkapel te gaan.

Factor 2: Wel of geen houtlook

Met name als je in een oudere huis woont, is het mooi dat de authentieke uitstraling van het pand wordt gewaarborgd. Hiervoor was je vroeger aangewezen op houten kozijnen. Tegenwoordig kun je echter kiezen voor kunststof kozijnen met een houtlook. Deze zijn niet van echt hout te onderscheiden dankzij de houtnerf en bieden alle voordelen van kunststof. Kunststof met houtlook hebben gemiddeld een meerprijs van €400.

Factor 3: Plat of schuin dak

Een standaard kunststof dakkapel is uitgerust met een plat dak. Wil je liever een schuin dak, zodat de dakpannen gewoon doorlopen? Dat kan. De meerprijs hiervoor is gemiddeld €350.

Factor 4: Wel of geen bouwvergunning

Voor het plaatsen van een dakkapel heb je in de meeste gevallen een vergunning nodig. De kosten hiervoor liggen tussen de €200 en €600. In sommige gevallen is er echter geen bouwvergunning noodzakelijk. Hiervoor moeten de woning en de dakkapel aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Factor 5: Aanvullende opties

Ten slotte zijn er aanvullende opties waar je uit kan kiezen. Dit is uiteraard niet noodzakelijk, maar biedt vaak wel net dat extra beetje comfort:

  • Draaikiepraam: €125 - €220 per stuk
  • Ventilatieroosters: €9 - €12 per stuk
  • Insectenhor: €65 - €90 per stuk
  • Rolluiken: €450 - €950 per stuk

De beste deal voor kunststof kozijnen

Ben je op zoek naar kunststof kozijnen en ben je benieuwd naar de prijzen in jouw situatie? Vraag dan via Offertevergelijker gratis en vrijblijvend offertes aan van specialisten bij jou uit de regio. Dit geeft je binnen korte tijd een compleet beeld van de mogelijke tarieven. Zo ben je eenvoudig verzekerd van de beste deal.