Voordelen kunststof dakkapel

De voordelen van een dakkapel in het algemeen zijn al erg groot. Meer ruimte, meer licht en een waardestijging van de woning. Maar wist je dat een kunststof dakkapel nog meer voordelen biedt ten opzichte van de houten variant? Om je een compleet beeld te geven van alle voordelen van een kunststof dakkapel, hebben de deze voor je op een rijtje gezet.

Voordeel 1: Onderhoudsvriendelijk

Een kunststof dakkapel is enorm onderhoudsvriendelijk. Doordat vuil zich moeilijk hecht aan het kunststof, is het voldoende om de dakkapel eens in het jaar een wasbeurt te geven. Daarnaast heeft een kunststof dakkapel geen schilderwerk nodig. De dakkapel behoudt zjjn gehele levensduur dezelfde uitstraling. Verkleuring komt namelijk nauwelijks voor bij een kunststof dakkapel.

Voordeel 2: Lange levensduur

De investering in een kunststof dakkapel, is er eentje waar je lang van gaat genieten. De levensduur bedraagt namelijk gemiddeld 50 jaar! Dit is zeer lang. Zeker als je het vergelijkt met de houten variant; deze gaan slechts 25 jaar mee. De reden hiervoor is dat hout vele malen gevoeliger is voor de weersomstandigheden.

Voordeel 3: Hoge isolatiewaarde

Van alle soorten dakkapellen isoleert de kunststof versie veruit het beste. Waar warmte bij een houten dakkapel verloren gaat via de houten balken, is het warmteverlies bij kunststof minimaal. Hierdoor behoud je eenvoudiger een aangename temperatuur op zolder, zonder onnodig veel te stoken.

Voordeel 4: Breed assortiment

Wilde je vroeger een mooi dakkapel, dan viel de keuze al snel op hout. De reden hiervoor was dat de houten variant simpelweg mooier was. Inmiddels behoort dit tot de verleden tijd. Door de ontwikkeling van kunststof dakkapellen is er tegenwoordig voor iedere woning wel een passend model Zelfs voor oude panden, die beschikken over een authentieke uitstraling, zijn er kunststof modellen met houtlook, inclusief nerf. Deze zijn niet van echt hout te onderscheiden.

Ook genieten van deze voordelen?

Ben je benieuwd geworden naar de kosten van een kunststof dakkapel in jouw situatie? Doe een vrijblijvende aanvraag en ontvang gratis offertes van dakkapelspecialisten uit de regio.