Kunststof dakkapel met houtlook

De tijd van spierwit kunststof met een plastic uitstraling hebben we inmiddels al een aantal jaar achter ons gelaten. Tegenwoordig is de kunststof dakkapel helemaal ingeburgerd dankzij de stijlvolle modellen en uitgebreide kleurkeuze. Wat momenteel misschien wel het meest populair is, is de kunststof dakkapel met houtlook. Met dit model profiteer je van de voordelen van kunststof en heb je de authentieke uitstraling van hout.

Waarom een kunststof dakkapel met houtlook en geen hout?

Ga je voor kunststof, dan profiteer je van een hoop voordelen die je zou mislopen met hout. Om je een idee te geven van de voordelen van een kunststof dakkapel hebben we er vier voor je op een rijtje gezet:

Reden 1: Onderhoudsarm

Een kunststof dakkapel gaat gemiddeld 50 jaar mee. Gedurende deze periode hoef je nauwelijks om te kijken naar de dakkapel. In tegenstelling tot hout hoef je kunststof niet iedere tien jaar te verven, hecht vuil zich niet aan de dakkapel en verkleurt het materiaal niet. Daarnaast is de kunststof variant binnen een handomdraai weer schoon. Eens in de zes maanden een natte doek met wat schoonmaakazijn en hij ziet er weer als nieuw uit.

Reden 2: Voordeliger

Een kunststof dakkapel met houtlook is in de aanschaf ongeveer even duur als een houten dakkapel. Op de lange termijn bespaar je echter een hoop geld, doordat de dakkapel vrijwel geen onderhoud vereist. Hierdoor valt de kunststof variant aanzienlijk goedkoper uit.

Reden 3: Niet van hout te onderscheiden

Niet alleen van veraf, maar zelfs van dichtbij zie je nauwelijks verschil tussen een kunststof dakkapel met houtlook en echt hout. Dit is te danken aan de nagebootste houtnerf in het kunststof. Hierdoor heeft de dakkapel niet alleen een houtlook, maar ook de structuur. Dit zorgt voor vrijwel dezelfde authentieke uitstraling als echt hout.

Reden 4: Ongevoelig voor omgevingsinvloeden

Verrotting, schimmels en ongedierte. Stuk voor stuk ongewenstheden waarmee je met een houten dakkapel te maken kan krijgen. Kies je voor kunststof dan ben je er zeker van dat je van deze problemen geen last gaat krijgen. Kunststof is namelijk niet gevoelig voor weersomstandigheden en ongedierte.

Kosten kunststof dakkapel houtlook

De prijzen voor een kunststof dakkapel met houtlook variëren tussen de €3400 en €6100. Dit gaat om een dakkapel met afmeting van 1.5 meter hoog x 2.5 meter breed. In het overzicht maken we verschil tussen prefab (in de fabriek geproduceerd) en traditioneel (op locatie gemaakt).

# Prijsklasse Prefab Traditioneel
1 Goedkoopste €3400 - €3700 €4200 - €4700
2 Beste prijs-kwaliteitsverhouding €3600 - €4200 €4800 - €5400
3 De luxe variant €4400 - €4600 €5500 - €6100

Ben je nieuwsgierig naar de prijzen op maat voor een kunststof dakkapel met houtlook? Vraag nu vrijblijvend offertes aan en ontvang prijsopgaven van dakkapelspecialisten uit jouw regio. Door meerdere aanbieders te vergelijken zie je in één keer waar je de beste prijs krijgt en bespaar je tot wel €500!