Kunststof kozijnen laten plaatsen

Kunststof kozijnen laten plaatsen is iets wat steeds meer mensen doen. Langzaam maar zeker neemt kunststof de koppositie van hout over wat betreft meest gekozen kozijnmateriaal. Dit horen wij niet alleen uit de markt, maar zien we ook duidelijk terug in het aantal aanvragen. Wij vinden deze ontwikkeling erg begrijpelijk. Het laten plaatsen van kunststof kozijnen biedt enorm veel voordelen ten opzichte van hout. Op deze pagina gaan we hier dieper op in. Daarnaast geven we een indicatie van de kosten en sluiten we af met een handige tip.

Waarom kunststof kozijnen laten plaatsen

Waarom zou je kunststof kozijnen laten plaatsen in plaats van hout? Die vraag is het beste te beantwoorden door de voordelen van kunststof goed onder de loep te nemen. In dit artikel behandelen we er 5.

Voordeel 1 - Onderhoudsarm. Zowel op de korte als de lange termijn zijn kunststof kozijnen zeer onderhoudsarm. Terwijl houten kozijnen om de tien jaar een verfbeurt nodig hebben, behoudt kunststof altijd zijn originele kleur. Ook het schoonhouden van deze kozijnen stelt weinig voor. Neem de kozijnen tijdens het ramen lappen even mee met een natte doek en ze zijn weer zo goed als nieuw.

Voordeel 2 - Ongevoelig voor omgevingsfactoren. Regen, ongedierte of schimmel? Als je kunststof kozijnen laat plaatsen, heb je hier geen last van. In tegenstelling tot hout kan kunststof namelijk niet rotten.

Voordeel 3 - Voordeliger. Op de lange termijn zijn kunststof kozijnen een stuk goedkoper. Niet alleen gaan ze langer mee; de kozijnen vragen ook nauwelijks om onderhoud. Hierdoor bespaar je op de lange termijn enorm. Qua aanschaf zijn ze vaak wel iets duurder, maar dit verdien je over de jaren gewoon weer terug.

Voordeel 4 - Isolerende werking. Van alle soorten kozijnen heeft kunststof de beste isolerende werking. Dit is voornamelijk te danken aan de zogenaamde luchtkamers in het kozijnprofiel. Deze open ruimtes zorgen ervoor dat de kozijnen vrijwel geen kou van buiten naar binnen geleiden.

Voordeel 5 - De houtlook. De voornaamste reden van mensen om voor hout te kiezen is vanwege de uitstraling. Men wil graag die authentieke look van de woning behouden en zijn in de veronderstelling dat kunststof dit niet kan bieden. De ontwikkeling van kunststof kozijnen is inmiddels echter een stuk verder dan een aantal jaren terug. Wil je wel voor kunststof gaan, maar tegelijkertijd de authentieke uitstraling van de woning behouden? Kies dan voor kunststof kozijnen met een houtlook. Dankzij de levensechte houtnerf zijn deze kozijnen nauwelijks van echt hout te onderscheiden.

Kosten laten plaatsen kunststof kozijnen

Dat kunststof een interessante optie is, mag duidelijk zijn. Maar wat kosten het laten plaatsen eigenlijk? Om je hier een beeld van te geven, hebben we de gemiddelde kosten van kunststof kozijnen voor je op een rijtje gezet.

  • Vast raam: €800
  • Draai-kiepraam: €1200
  • Openslaande deuren: €2750

Vrijblijvend prijzen op maat

Ben je net als wij enthousiast over kunststof kozijnen en wil je graag prijzen op maat ontvangen? Vraag dan vrijblijvend en gratis offertes aan van kozijnspecialisten bij jou uit de buurt. Door in één klap meerdere offertes aan te vragen, bespaar je een hoop tijd en zie je eenvoudig waar je de beste deal krijgt!