Levensduur kunststof kozijnen

Hoe lang gaan kunststof kozijnen mee? Dat is een vraag die we regelmatig terug zien komen. Niet zo gek, als je nagaat dat steeds meer mensen kiezen voor deze kunststof variant. Om je een idee te geven van de levensduur van kunststof kozijnen, hebben we dit voor je uitgezocht.

De levensduur van kunststof kozijnen

De kans dat je deze kozijnen slechts één keer in je leven koopt, is erg groot. Doordat kunststof niet elektrostatisch is, trekt het geen vuil aan. Om hier zo lang mogelijk van de profiteren, raden wij aan om de kozijnen wel ieder jaar even in de wax te zetten. Dit zorgt voor een extra beschermlaagje tegen vuil en gaat verkleuring tegen.

Uiteraard verschilt het per situatie, maar gemiddeld gaan kunststof kozijnen 50 jaar mee.

Hoe lang gaan kunststof kozijnen mee vergeleken met…

Houten kozijnen - Hierin maken we onderscheid in twee varianten. De zachthouten kozijnen gaan vaak maar twintig tot vijfentwintig jaar mee. Qua duurzaamheid wint de kunststof variant het hier duidelijk. Daarnaast zijn er de hardhouten kozijnen. Deze gaan tot wel vijfenzeventig jaar mee. De prijs voor hardhout ligt echter wel stukken hoger dan die van kunststof.

Aluminium kozijnen - Ten slotte de aluminium kozijnen. Vergeleken met kunststof hebben deze ongeveer dezelfde levensduur, vijftig jaar. Beide hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Wat voor veel mensen een reden is om voor kunststof te kiezen, is het goede isolerende vermogen en natuurlijk de prijs. Deze is aanzienlijk lager dan die van aluminium.

Kosten op maat

Ben je benieuwd naar de prijzen voor kunststof kozijnen in jouw situatie? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van kozijnspecialisten bij jou uit de regio. Door verschillende offertes naast elkaar te houden, vind je heel eenvoudig de beste deal.