Checklist alarmsysteem

Ben je nieuw in de wereld van alarmsystemen? Om je te helpen bij het oriënteren naar een geschikt alarmsysteem hebben we op een rijtje gezet waar je op kunt letten. Lees de informatie op deze pagina rustig door en je zal merken dat het al snel een stuk duidelijker wordt.

Welk type alarmsystemen zijn er?

Allereerst bepaal je welk type alarmsysteem bij jouw wensen past. We onderscheiden alarmsystemen in drie types. Dit zijn het draadloze alarmsysteem, het bedrade alarmsysteem en een hybride systeem (combinatie van draadloos en bedraad). Op deze pagina gaan we dieper in op de kosten voor een alarmsysteem.

Het draadloze systeem kenmerkt zich door lagere aansluitkosten, maar een hogere aanschafwaarde. Zoals de naam al verraadt is dit model niet aangesloten met kabels, maar draadloos. Hierdoor staat een dergelijk systeem erg stijlvol en netjes.

Een bedraad alarmsysteem is aangesloten middels bedrading. De aanschafkosten van een bedraad systeem liggen vaak lager dan het draadloze alarm, maar heeft wel hogere installatiekosten. Met name als het gaat om een uitgebreid alarmsysteem moet er veel kabel worden gelegd. Dit is een arbeidsintensieve klus en hierdoor duurder.

Een hybride systeem is in de basis bedraad, maar uitgebreid middels draadloze functies. Qua kosten valt de hybride tussen het draadloze en bedrade systeem in.

Waar op letten bij de installatie?

Wil je er zeker van zijn dat het alarmsysteem goed wordt geïnstalleerd? Dan raden wij aan om hiervoor een beveiligingsexpert in te schakelen. Zo weet je zeker dat je optimaal profiteert van de voordelen die een alarmsysteem biedt. Wellicht heb je al gemerkt dat er een hoop aanbieders zijn in de alarminstallatie-branche. Wij raden je aan om niet direct voor de eerste de beste aanbieder te gaan, maar altijd eerst meerdere specialisten te vergelijken. Zo ontdek je verschillende mogelijkheden en prijsklassen.

Punten waarop je experts kan vergelijken zijn:

  • Beschikt de installateur over een certificaat (bijvoorbeeld INCERT)?
  • Zijn er referenties die de expert je kan laten zien?
  • Kun je een onderhoudscontract afsluiten bij de expert?
  • Betaal je een goede prijs?

Punten waarop je kan letten bij het beoordelen van de installatie zijn:

  • Worden zowel ruimtes als ramen beveiligd?
  • Blijft het systeem werken als de stroom uitvalt?
  • Wat zijn de mogelijkheden tot uitbreiding?
  • Kunnen er dieren verblijven in de bewaakte ruimtes?
  • Beslaat de reikwijdte van de detectoren de gehele ruimte?

Betrouwbare alarmexperts

Wil je meer weten over de mogelijkheden en kosten van een alarmsysteem? Doe dan via Offertevergelijker een gratis offerteaanvraag. Je ontvangt dan vrijblijvend advies en offertes op maat van maximaal drie erkende specialisten. Zo bespaar je eenvoudig 30% in één minuut.