Voordelen alarmsysteem

Meer en meer mensen kiezen voor een alarmsysteem om hun gezin en pand te beveiligen. Terwijl een alarmsysteem vroeger iets was voor dure huizen en bedrijven, zien we dat het steeds gebruikelijker wordt in de ‘gewone’ Nederlandse woning. Dit is voornamelijk te wijten aan het feit dat er in ons land nog steeds iedere tien minuten een inbraak plaatsvindt. Daarnaast zijn alarmsystemen steeds betaalbaarder geworden en biedt het nog drie andere grote voordelen.

Voordeel 1: Een enorm veilig gevoel

Laten we direct met het grootste voordeel beginnen: een alarmsysteem biedt een hoog veiligheidsgevoel. Hierdoor slapen veel mensen beter, zijn niet meer bang om laat thuis te komen en gaan met een gerust hart op vakantie. Zeker bij mensen die slachtoffer zijn geweest van inbraak, heeft het installeren van een alarmsysteem een bijzonder positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel. Het idee dat je wordt gewaarschuwd bij mogelijk gevaar is simpelweg erg geruststellend.

Voordeel 2: De preventieve werking

Een crimineel kiest zijn doelwit over het algemeen niet uit omdat hij weet dat er ergens veel te halen valt. Waar hij wel op let, is hoe makkelijk hij ergens kan inbreken zonder opgemerkt te worden. Zodra een inbreker ziet dat er een alarmsysteem actief is, door bijvoorbeeld een sticker of een bewegingssensor, is het voor hem aantrekkelijker om een ander target te zoeken.

Voordeel 3: De alarmerende functie

Indien de crimineel jouw woning toch binnendringt, wordt dit direct kenbaar worden gemaakt door een geluid- en/of lichtsignaal. Voor jou het teken dat er iets ongewenst gaande is; voor de inbreker een teken om zich zo snel mogelijk uit de voeten te maken. Hierdoor vermijd je een nare confrontatie en worden er geen waardevolle spullen meegenomen.

Iets waar veel mensen voor kiezen, is om het alarm aan te sluiten op een alarmcentrale. Zodra het alarmsysteem wordt geactiveerd, is dit ook direct zichtbaar bij de centrale. Zij nemen direct contact met je op en zodra er het vermoeden is van een onveilige situatie, schakelen zij politie in.

Ook weer veilig voelen?

Zou jij je ook graag (weer) veilig willen voelen in je eigen woning. Dan is het sterk aan te raden om een alarmsysteem aan te schaffen. Ben je benieuwd naar de kosten? Via onze vergelijkservice ontvang je gratis tot drie vrijblijvende offertes van gecertificeerde beveiligingsexperts uit de regio. Door verschillende specialisten te vergelijken weet je zeker dat je de niet teveel betaalt en toch het beste alarmsysteem laat installeren.