Kosten aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen zijn net als kunststof kozijnen erg populair. Dit is met name te danken aan de mooie voordelen van aluminium kozijnen zoals: het onderhoudsvriendelijke karakter en de moderne uitstraling. Denk je erover om aluminium kozijnen aan te schaffen? Dan is het prettig om een indicatie te hebben van de kosten die hiermee gepaard gaan. Hieronder vind je het prijsoverzicht van de gemiddelde kosten voor nieuwe aluminium kozijnen inclusief het isolerende hr+ glas.

Soort kozijn Minimale prijs maximale prijs
Vast raam €700 €950
Draai-kiepraam €850 €1100
Deurkozijn €1500 €2250

Voor prijzen op maat vraag je heel eenvoudig meerdere vrijblijvende offertes aan via Offertevergelijker.

Kosten vast raam

Voor een vast raam van 1m x 1m betaal je gemiddeld tussen de €800 en €950. Dit is inclusief isolerende hr+ ramen en montagekosten. Wil je liever een raamkozijn dat open kan? Dan is het draai-kiepkozijn een betere optie.

Kosten draai-kiepraam

De kosten voor een draai-kiepraam (1m x 1m) starten gemiddeld bij de €950 en lopen tot €1100. Dit is iets prijziger dan het vaste raam, maar biedt wel een stuk meer gebruikersgemak.

Kosten aluminium deurkozijn

Voor een aluminium deurkozijn van 0,8 meter bij 2,30 meter moet je rekening houden met kosten tussen de €1500 en €2250. Ook dit is weer inclusief hr+ glas.

Kostenposten aluminium kozijnen

De totale kosten voor nieuwe aluminium kozijnen kunnen grofweg worden verdeeld over twee kostenposten: de arbeidskosten (45%) en de materiaalkosten (55%). Bij arbeidskosten moet je denken aan sloopkosten, montagekosten en loonkosten. De materiaalkosten bestaan onder andere uit het kozijn en het glaswerk.

Kosten glaswerk

Voor de berekeningen op deze pagina is uitgegaan van hr+ glas. Dit is dubbelglas met edelgas tussen de twee glasplaten. Daarnaast is één zijde bewerkt met een coating. Door het edelgas en de coating werkt het glas erg isolerend. Per m2 kost hr+ glas gemiddeld €95. Wil jij graag besparen en vind je standaard dubbelglas meer dan voldoende? Dan bespaar je hier per m2 gemiddeld €20 op. Ga jij juist liever voor zo duurzaam mogelijk? Dan is er hr+++ glas. Hiervoor liggen de prijzen gemiddeld tussen de €100 en €130 per m2.

Benieuwd naar de exacte prijzen?

Ben je benieuwd naar de prijzen voor aluminium kozijnen in jouw situatie? Vraag dan via onderstaande groene knop gratis offertes aan voor aluminium kozijnen. Je ontvangt vrijblijvend offertes van specialisten bij jou uit de buurt en bespaart tot wel 40% op de kosten. Door meerdere offertes te vergelijken weet je zeker dat je nooit teveel betaalt.