Voordelen aluminium kozijnen

De voordelen van aluminium kozijnen zijn relatief onbekend. De reden hiervoor is dat men vaak wel weet dat er naast hout ook kozijnen worden gefabriceerd van kunststof, maar niet altijd bekend is met aluminium. Dat is zonde, want aluminium kozijnen bieden enorm veel mooie voordelen. Om je een idee te geven van deze voordelen, hebben we de pluspunten voor je verzameld.

Voordeel 1: Weinig onderhoud nodig

Een van de grootste voordelen van aluminium kozijnen is dat ze bijna onderhoudsvrij zijn. Doordat het vuil zich vrijwel niet bindt aan het aluminium, is het voldoende om de kozijnen tijdens het ramen zemen mee af te nemen met wat warm water. Daarnaast ‘werkt’ aluminium niet. Weersomstandigheden en temperatuurverschillen hebben geen invloed op de kozijnen, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor scheuren en naden.

Voordeel 2: Lange levensduur

Als we kijken naar de levensduur van aluminium kozijnen, staat dit terecht in het rijtje van voordelen. De investering in nieuwe aluminium kozijnen is er eentje waar je lang van gaat genieten. De gemiddelde levensduur zit namelijk tussen de 40 en 60 jaar. De kans dat je deze aankoop slechts eenmaal in je leven hoeft te doen, is hiermee erg groot. Mits je in dezelfde woning blijft wonen natuurlijk.

Voordeel 3: Zeer sterk

Ben je op zoek naar kozijnen die grote zware ramen moeten dragen? Aluminium kozijnen zijn in dat geval perfect. Ondanks hun slanke uiterlijk zijn deze kozijnen het sterkst van alle materiaalsoorten en kunnen hierdoor zware lasten dragen. Dit voordeel heeft de populariteit van aluminium erg goed gedaan.

Voordeel 4: Verkrijgbaar in alle kleuren

De kozijnen zijn verkrijgbaar in alle zogenaamde RAL-kleuren. Het mooie van aluminium kozijnen is dat de buitenzijde een andere kleur kan hebben dan de binnenzijde. Hiermee kun je de kozijnen perfect laten aansluiten op de woning. Wij raden wel aan om een weloverwogen beslissing te maken wat betreft de kleur. Aluminium kozijnen overschilderen is namelijk een tijdrovende klus.

Overtuigd van aluminium?

Ben je overtuigd van de voordelen van aluminium kozijnen? Vraag dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan van kozijnspecialisten uit de regio. Deze service kost je helemaal niks en geeft je de zekerheid van de beste deal.