Nadelen aluminium kozijnen

De nadelen van aluminium kozijnen mogen niet vergeten worden bij het oriënteren naar dit product. Want naast de vele voordelen, zijn er ook enkele nadelen aan aluminium kozijnen. Welke 4 dat zijn, hebben we voor je op een rijtje gezet.

Nadeel 1: Relatief duur

Misschien wel direct het grootste nadeel: aluminium kozijnen zijn duurder dan bijvoorbeeld houten en kunststof kozijnen. Hierbij moet je denken aan zo'n 15 tot 25 procent duurder dan de twee andere materialen. Wat de prijs kan drukken, is om meerdere aanbieders te vergelijken. Hierdoor zullen de kosten niet lager worden dan die van hout of kunststof, maar je bespaart er wel honderden euro's mee.

Nadeel 2: Minder isolatievermogen

Het nadeel van aluminium is dat het een zeer goede geleider is. Dat wil zeggen dat de kou en warmte van buiten snel naar binnen trekken via het kozijn. Tegenwoordig zijn aluminium kozijnen uitgerust met een kern van isolatiemateriaal. Hierdoor is het isolatievermogen enorm gestegen, maar kan het zich nog niet meten met bijvoorbeeld kunststof kozijnen.

Nadeel 3: Mogen niet in contact komen met...

Andere metalen zoals koper, lood en staal. Alleen roestvrij staal is geen probleem. De reden hiervoor is dat aluminium wordt aangetast (bijvoorbeeld gaat roesten) als het in contact komt met ander metaal. Daarnaast mogen aluminium kozijnen niet in aanraking komen met hout, cementachtige stoffen en kalk om verkleuring te voorkomen.

Het is mogelijk om de kozijnen voorzien van een beschermende laag. Hierdoor kan het aluminium wel samen met bovengenoemde materialen. Hier wordt wel een meerprijs voor gerekend.

Nadeel 4: Lastig/niet overschilderbaar

Het laatste nadeel van aluminium kozijnen is dat ze erg lastig zijn over te schilderen. Aangezien de levensduur gemiddeld 50 jaar betreft, is het aan te raden om goed over de kleur na te denken. Het is niet prettig als je na 5 jaar gaat twijfelen of je toch niet een andere kleur had moeten kiezen.

Vrijblijvend prijzen op maat

Overweeg je om aluminium kozijnen aan te schaffen, maar twijfel je nog? Doe een gratis offerteaanvraag en laat je vrijblijvend adviseren door ervaren kozijnspecialisten. Een offerteaanvraag is geheel vrijblijvend en kost nog geen minuut van je tijd.