Voordelen van camerabeveiliging

Zit je na te denken om een camerabeveiliging aan te schaffen? Lees hieronder de voordelen van een camerabeveiliging.

Schrikt onbevoegden af
Het eerste voordeel van camerabeveiliging is het afschrikken van ongewenst bezoek. Wanneer de camera’s duidelijk te zien zijn, slaan inbrekers of andere onbevoegden die woning al gauw over. Zij willen namelijk geen risico lopen om herkend te worden.

Beelden terugkijken
Je kan natuurlijk een dummy camera ophangen; dit zal onbevoegden laten schrikken. Als er dan toch wat gebeurt, kan je alleen niet achterhalen wie de dader is. Een ander voordeel is dat je alle beelden kunt terugkijken bij een werkende camera. Stel je bent niet thuis en ziet bij thuiskomst dat er iets gebeurd is, dan kan je precies achterhalen wat er zich afspeelde. Tevens is er dan gelijk bewijs en kan je makkelijker aangifte doen bij schade of diefstal.

Een veilig gevoel
Camerabeveiliging verhoogt het veiligheidsgevoel in en rondom huis. Je kan met een gerust hart gaan slapen, want de kans is groot dat de mensen die niet welkom zijn jouw woning overslaan. Veel camera’s kunnen ook verbonden worden met een smartphone. Dan kan je te alle tijden de beelden live zien.

Korting bij verzekeringsmaatschappijen
Wanneer je camerabeveiliging hebt, zorgt dat voor een kleinere kans op inbraak en/of schade. Veel bedrijven en particulieren zijn verzekerd tegen diefstal en inbraak. De premie die wordt betaald, wordt bepaald aan de hand van een aantal factoren. Camerabeveiliging zorgt voor een lagere premie, vanwege de kleinere kans op inbraak en/of schade.

Camerabeveiliging koppelen aan een alarmsysteem
Wanneer je een alarmsysteem en een camera hebt, kan je deze aan elkaar koppelen. Zo neemt de camera de beelden op en geeft een signaal naar het alarmsysteem. Het alarmsysteem gaat af en zorgt er vaak voor dat onbevoegden zo snel mogelijk de benen nemen. 

Ben je na het lezen van deze voordelen geïnteresseerd in camerabeveiliging? Vraag dan nu gratis offertes aan en ontvang snel vrijblijvende aanbiedingen op maat.

Ontvang gratis offertes