Camerabeveiliging tips

Bij het aankopen van camerabeveiliging zijn er meerdere aspecten om goed over na te denken. Zo wordt het kiezen van de juiste camera's niet alleen eenvoudiger, maar heb je er ook meer profijt van op de lange termijn.

Hoeveel camera’s heb je nodig?

Aan de hand van welk object je wilt beveiligen, bepaal je hoeveel camera’s hiervoor nodig zijn. Vind je het voldoende om alleen de voordeur in de gaten te kunnen houden of voelt het beter om ook de achterdeur en ramen te beveiligen. Natuurlijk kun je in een later stadium het aantal beveiligingscamera’s altijd laten uitbreiden, maar door alles in één keer aan te schaffen bespaar je op voorrijkosten en daalt de prijs per beveiligingscamera ook.

Welke omgevingsfactoren spelen een rol?

Denk bij het oriënteren naar beveiligingscamera’s welke omgevingsfactoren een rol gaan spelen. Moeten de camera’s ook ‘s nachts kunnen filmen? Op welke plek heeft de camera geen last van bomen en planten? Moeten de camera’s hufterproef zijn? Al deze factoren hebben invloed op welke soort camerabewaking je nodig hebt.

Hoe lang wil je de beelden bewaren?

Niet iedereen vindt het bewaren van de beelden noodzakelijk, maar de meeste mensen kiezen wel voor deze optie. Begrijpelijk vinden wij; aangezien dit camerabewaking juist een groot deel van zijn waarde geeft. Wil jij de camerabeelden ook graag bewaren? Bedenk dan goed voor welke periode je dit zou willen. Dit heeft namelijk invloed op de kosten. HD kwaliteit kost bijvoorbeeld veel opslagruimte en heeft baat bij een online cloud. Voor een analoge beveiligingscamera moet je daarentegen een recorder uitzoeken die past bij jouw wensen qua opslagduur. Hierbij geldt meestal: hoe langer je de beelden wilt bewaren, hoe duurder de opslagcapaciteit.

Hoe wil je de beelden terugkijken?

Ook hierin zijn meerdere opties. Zo kun je de opgenomen beelden downloaden op de pc en hier terugzien, maar het is tegenwoordig ook goed mogelijk om de beelden online terug te kijken.

Vrijblijvend advies van specialisten

Ben je er nog niet helemaal uit of heb je vragen? Vraag dan onze specialisten om advies. Door een offerteaanvraag te doen kom je eenvoudig in contact met drie beveiligingsexperts met jarenlange ervaring. Zij kunnen je exact vertellen wat de mogelijkheden zijn en geven je direct een prijsindicatie.