Kosten camerabeveiliging

Een zeer effectieve manier om de woning te beveiligen, is door middel van camerabeveiliging. Voordat je camera’s aanschaft, is het prettig om een indicatie te hebben van de kosten die hiermee gepaard gaan. De kosten voor camerabeveiliging lopen erg uiteen. Factoren die een rol spelen bij de prijsbepaling zijn de kwaliteit van de camera’s, de hoeveelheid camera’s en wie de camera’s plaatst.

Kosten camerabeveiliging

Er zijn meerdere manieren om de woning te beveiligen met camera’s. Hieronder vind je een prijsoverzicht van de verschillende type beveiligingscamera’s: analoog en IP (digitaal). De onderstaande prijzen zijn inclusief btw.

Aantal camera's Analoog Digitaal
1 Camera €250 - €445 €400 - €600
2 Camera's €350 - €500 €600 - €950
3 Camera's €550 - €750 €800 - €1150

Analoog

De analoge beveiligingscamera is in aanschaf vriendelijker voor de portemonnee. Helaas biedt het wel minder mogelijkheden dan de digitale camera’s. Zo zijn de beelden een stuk minder scherp en is er een recorder nodig om de camerabeelden op te nemen. De kosten voor deze recorder komen nog bovenop de kosten van de camera’s.

Digitaal

De digitale camera biedt meerdere grote voordelen ten opzichte van het analoge model. Ten eerste schieten deze camera’s haarscherpe beelden. Mocht er een incident plaatsvinden, kun je exact zien wat er gebeurt. Het tweede voordeel is dat er geen recorder nodig is. Alle beelden wordt online opgeslagen en kunnen te allen tijde worden teruggekeken. Ten slotte biedt de digitale camera de mogelijkheid om de camera’s aan te sluiten op de smartphone.

Kosten installatie

Naast het type camera en het aantal, wordt de prijs ook bepaald door de specialist die de camera’s installeert. Voorrijkosten en uurtarieven schelen per specialist tot wel 40%. Gemiddeld liggen de installatiekosten tussen de €100 en €450. Door de kosten van meerdere experts te vergelijken, weet je zeker dat je nooit teveel betaalt. Via Offertevergelijker vraag je heel eenvoudig en helemaal vrijblijvend drie offertes aan van cameraspecialisten bij jou uit de buurt. Binnen twee werkdagen ontvang je drie offertes en zie je eenvoudig waar je het meeste waar voor je geld krijgt.

Kosten aanvullende opties

De recorder - Indien je kiest voor analoge beveiligingscamera’s is het aan te raden om hierbij een recorder aan te schaffen. De recorder slaat de beelden op zodat deze op een later tijdstip bekeken kunnen worden. De kosten voor een dergelijke recorder liggen tussen de €200 en €400.

Nachtzichtcamera - De meeste inbraken worden gepleegd tussen 01.00 uur en 04.00 uur. Daarom is het erg handig dat de beveiligingscamera’s ‘s nachts ook scherp beeldmateriaal schieten. Een nachtzichtcamera heeft per stuk een meerprijs van tussen de €50 en €200.

Dome bewakingscamera - Vind je het niet mooi om grote opvallende camera’s rondom de woning te plaatsen? Kies dan voor dome camera’s. Dit model (een half bolletje) staat door zijn rustige vormgeving niet storend en heeft als bijkomend voordeel dat het niet te zien is waar de camera op staat gericht. Dit zorgt voor een nog betere preventieve werking. De meerprijs van dome camera’s ten opzichte van standaard modellen bedraagt gemiddeld €50.

Advies op maat

Weet je niet precies welke opties het beste aansluiten bij jouw situatie? Of zou je wel wat meer willen weten over de prijzen? Doe dan de gratis offerteaanvraag en kom vrijblijvend in contact met drie betrouwbare beveiligingsexperts bij jou uit de regio. Zij geven je met plezier antwoord op al je vragen. Liever eerst nog wat meer informatie? Lees dan eerste de tips voor camerabeveiliging even door. Zo weet je zeker dat de camera's optimaal benut gaan worden.