Uurtarief hovenier

Een grote tuin is enorm fijn. Om optimaal van de tuin te kunnen genieten, is het wel prettig dat deze goed wordt bijgehouden. Helaas lukt het niet altijd om dit zelf te doen. Tijdgebrek speelt hierin vaak een belangrijke rol. De hovenier biedt in deze gevallen uitkomst. Het is prettig om een indicatie te hebben van welke kosten een hovenier met zich meebrengt. Uiteraard verschilt dit per geval, maar om je een idee te geven van het uurtarief hebben we de gemiddelde kosten voor je op een rijtje gezet.

Wat is een hovenier?

Een hovenier is een chic woord voor tuinman. Deze vakman houdt zich bezig met het aanleggen, renoveren en bijhouden van tuinen. Daarnaast kun je een hovenier inschakelen om je nieuwe tuin te ontwerpen en te ontwikkelen.

Wat doet een hovenier zoal?

Het takenpakket van de hovenier is zeer compleet. Dit varieert van kleine werkzaamheden als onkruid wieden tot aan de complete aanleg van de nieuwe tuin. Hieronder volgt een greep uit het brede takenpakket van de hovenier:

  • Het ontwerpen van de tuin
  • Het renoveren van de tuin
  • Het snoeien van struiken en bomen
  • Plant- en boomadvies
  • Afvoeren groenafval
  • Het verzorgen van bomen
  • Het plaatsen van een schutting
  • Het aanleggen van bestrating
  • Het aanleggen van een vijver

Wat kost een hovenier per uur?

Het uurtarief van de hovenier wordt bepaald aan de hand van meerder factoren. De eerste factor die meespeelt zijn de werkzaamheden die worden uitgevoerd. Het uurtarief voor het aanleggen van de tuin is bijvoorbeeld hoger dan de kosten van tuinonderhoud. Verder verschillen de prijzen per tuinman enorm. De prijzen die wij voorbij zien komen variëren tussen de €32 en €55 per uur. Door niet direct met de eerste de beste hovenier in zee te gaan, kun je hier flink op besparen.

Vraag meerdere offertes aan

Wij adviseren altijd om vooraf een offerte op te laten maken door meerdere hoveniers. Niet alleen omdat het uurtarief van alle hoveniers anders is, maar vooral ook omdat je dan achteraf niet voor onaangename verrassingen komt de staan. Via Offertevergelijker vraag je heel eenvoudig meerdere offertes op maat aan van ervaren tuinmannen uit de buurt. Zo zie je direct welke hovenier het beste uurtarief biedt en weet je zeker dat je de juiste prijs betaalt.