Kosten warmtepomp

‘Wat kost een warmtepomp’ is een vraag die wij geregeld horen. Niet gek, want de populariteit van de warmtepomp stijgt met de dag. Om je een idee te geven van de bijbehorende kosten, hebben we hieronder de gemiddelde kosten per type warmtepomp voor je op een rijtje gezet.

Wat kosten een warmtepomp?

De kosten van een warmtepomp liggen tussen de €4.000 en €15.000. In dit overzicht vind je de gemiddelde kosten van de drie populairste soorten warmtepompen. Deze kosten zijn inclusief btw en installatiekosten.

Type warmtepomp Gemiddelde kosten
Lucht/lucht warmtepomp €4000 - €8000
Lucht/water warmtepomp €9000 - €11.000
Hybride warmtepomp €5000 - €7250

3 Aankooptips warmtepomp

De aankoop van een warmtepomp is een flink investering. Om optimaal te profiteren van deze aankoop (en om niet onnodig veel geld kwijt te zijn), volgen hier 3 handige tips.

#1 Goede woningisolatie

Een warmtepomp werkt pas optimaal wanneer jouw woning voldoende is geïsoleerd. Met name bij woningen van voor 1977 ontbreekt goede vloerisolatie en spouwmuurisolatie. Wij raden sterk aan om dit eerst aan te laten brengen indien dit nog niet voldoende aanwezig is.

#2 Vergelijk meerdere aanbieders

Het is altijd verstandig om meerdere offertes te vergelijken van verschillende aanbieders. Bedrijven verschillen namelijk niet alleen enorm qua prijs, maar ook op het gebied van ervaring en garantie lopen de opties erg uiteen. Door offertes te vergelijken vind je eenvoudig de beste deal voor jou.

#3 Vraag subsidies aan

Energiebesparende maatregelen zoals isolatie en een warmtepomp, worden aangemoedigd vanuit de Nederlandse overheid. Er zijn dan ook vaak subsidies waar jij recht op hebt als je deze producten aanschaft. Bekijk de website van jouw gemeente voor de meest recente regelingen.

Vergelijk kosten warmtepomp

Via Offertevergelijker vraag je in één keer tot drie offertes aan van warmtepompspecialisten uit de regio. Deze service is gratis en verplicht je tot niets. Een aanvraag duurt ongeveer een minuutje en bespaart je al snel honderden euro’s!