Impregneren gevel

Een veelgebruikte methode om doorslaand vocht tegen te gaan is het impregneren van de buitenmuur. Lees op deze pagina alles over deze manier van vochtbestrijding. Ben je na het lezen benieuwd naar mogelijkheden en exacte prijzen? Doe dan een vrijblijvende offerteaanvraag en ontvang informatie van maximaal drie vochtbestrijders.

Wat is impregneren?

Bij deze methode wordt er onder lage druk een vochtafstotende laag op de buitenmuur gespoten. Deze laag vormt een waterdichte barrière waardoor vocht van buitenaf niet meer door de muur heen dringt. Na de behandeling behoort doorslaand vocht direct tot het verleden.

Kosten impregneren buitenmuur

Alleen impregneren - Woon je bijvoorbeeld in een nieuwbouwhuis en hoeft de gevel niet eerst gereinigd te worden? Dan zijn de kosten voor een gevel van 80 m2 gemiddeld €720.

Reinigen en impregneren - Woon je in een oudere woning, dan moet de muur vaak eerst gereinigd worden. Als dit niet gebeurt, heeft het impregneren geen optimale werking. De kosten voor reinigen en impregneren komen gemiddeld uit op €1360.

Kostenopbouw

Bovenstaande kosten zijn globaal opgebouwd uit twee onderdelen: de materiaal- arbeidskosten. Driekwart van de kosten die onze specialisten maken, worden gemaakt door het gebruik van de beste materialen en hulpmiddelen. Eén vierde van de kosten gaat naar de arbeidskosten van de expert.

Besparen op impregneren

Wij zien dat de kosten van impregneren tussen de €8,50 en €12 per m2 liggen. Doordat het vaak om grote oppervlaktes gaat, verschillen de kosten per vochtbestrijder wel honderden euro’s voor dezelfde klus. Door via onderstaande knop offertes van vochtbestrijdingsexperts bij jou uit de regio te vergelijken, weet je zeker dat je de beste deal krijgt.