Doorslaand vocht

De oorzaak van vochtschade is niet altijd eenvoudig te achterhalen als je niet beschikt over de juiste kennis. Toch kun je zelf al een indicatie van het probleem maken. Vochtige muren zijn bijvoorbeeld vaak het resultaat van doorslaand vocht. Doorslaand vocht ontstaat doordat stenen en/of voegen overmatig zijn blootgesteld aan vocht als regen en grondwater. De poreuze muren nemen hierdoor water op, dat 'doorslaat' naar de binnenmuren. Dit probleem is veelal alleen op te lossen middels professionele vochtbestrijding.

Hoe herken ik doorslaand vocht?

Doorslaand vocht herken je door onregelmatige vochtplekken op de binnenmuren, loslatend behang, afbladderend stucwerk en een muffe lucht in huis. Doorslaand vocht waar niets aan wordt gedaan, resulteert daarnaast snel in schimmel.

Verschil met optrekkend vocht

Het grote verschil met optrekkend vocht, is dat doorslaand vocht zich over de gehele muur kan verspreiden. Optrekkend vocht beperkt zich tot een maximale hoogte van 120 centimeter.

Wat is geen doorslaand vocht?

Doorslaand en optrekkend vocht zijn niet altijd de oorzaken van vochtschade. In onderstaande situaties is er sprake van een ander vochtprobleem:

    • Te veel condensatie door ventilatieprobleem
    • Een kapotte leiding
    • Een lekkend dak

 

Vochtprobleem oplossen

Heb jij thuis last van doorslaand of optrekkend vocht? Dan raden wij aan om dit zo snel mogelijk aan te pakken. Hoe langer je wacht, hoe erger het probleem wordt. Dit is niet alleen erg ongezond, maar de kosten om het probleem te verhelpen stijgen ook naar mate het probleem groter wordt. Laat je vrijblijvend inlichten door onze erkende vochtbestrijders door via onderstaand knop gratis offertes aan te vragen voor vochtbestrijding. Zo ontdek je niet alleen eenvoudig hoe snel jouw probleem wordt opgelost, maar ook bij welke specialist je de beste deal krijgt