Natuurlijke muurventilatie

Naast injecteren en impregneren is er natuurlijke muurventilatie, oftewel Carebrick. Dit systeem zorgt middels keramische kokers voor een verdampingsproces in de muur, waardoor vocht op een natuurlijke manier verdwijnt. Lees op deze pagina hoe natuurlijke Carebrick precies werkt, wat de voordelen zijn en wat het kost.

Plaatsing muurventilatie/ Carebrick

Over de gehele buitengevel worden er om de meter op 35 centimeter hoogte speciale keramische kokers geplaatst. In deze koker zitten twee openingen. Eén waardoor de lucht naar binnen stroomt en 1 waardoor de lucht het element verlaat. Door deze luchtstroom ontstaat er een zogenaamde koudebrug. Het vocht in de muur, wordt naar deze koudebrug toegetrokken en op natuurlijk wijze afgevoerd via de luchtstroom.

Wat zijn de voordelen?

Breed toepasbaar - Carebrick is zowel een goede oplossing voor optrekkend vocht als doorslaand vocht. Alleen voor lekkages kan natuurlijke muurventilatie geen uitkomst bieden.

Natuurlijk - In tegenstelling tot bijvoorbeeld injecteren, worden er bij de Carebrickmethode geen chemische middelen gebruikt. Carebrick werkt 100% natuurlijk.

Snel geplaatst - De keramische kokers zijn vaak binnen een dag geplaatst. Hierdoor is de overlast minimaal en kan het verdampingsproces direct beginnen.

Kosten muurventilatie

De kosten voor het laten plaatsen van het Carebricksysteem verschillen per situatie. Factoren die meespelen zijn de grootte van het project en de oorzaak van het vochtprobleem. Gemiddeld kun je rekening houden met €115 per strekkende meter. Ben je benieuwd naar de prijs op maat? Doe dan een vrijblijvende offerteaanvraag en ontvang maximaal drie aanbiedingen van vochtbestrijders uit de regio (inclusief Carebrick).

Handig om te weten

Wanneer resultaat? - Dit hangt erg af van het soort project. Gaat het om een normale muur met een licht vochtprobleem, dan zie je na een jaar al resultaat. Indien het om een massieve muur gaat met een zeer groot vochtprobleem, dan duurt het vaak wat langer. De specialisten van Carebrick komen graag langs om je hierover advies op maat te geven.

Nadelen - Vochtbestrijding is niet goedkoop, maar dat geldt voor alle technieken. Doordat je er professionals voor moet inschakelen, loopt de prijs snel op. Je bent dan echter wel voorgoed van het vochtprobleem af!

Sommige mensen ervaren de Carebrick oplossing vanuit esthetisch oogpunt als een nadeel. Om de kokers minder op te laten vallen, is het goed mogelijk om deze te schilderen in de kleur van de woning.

Onderhoud - Om een optimale luchtcirculatie te behouden in de keramische kokers, wordt aangeraden om eens per maand de kokers te controleren op bijvoorbeeld spinnenwebben.

Soort muur - Carebrick is geschikt voor zowel spouw- als enkelsteensmuren.

Gratis offertes vergelijken

Wil je graag af van die vochtige muren? Vraag dan via onderstaande knop gratis en vrijblijvend offertes aan van vochtbestrijders uit jouw regio. Door meerdere offertes te vergelijken via Offertevergelijker ontdek je naast de prijzen ook eenvoudig welk bedrijf het beste bij jou past. Je ontvangt maximaal 3 offertes van bedrijven, waarvan wij denken dat ze jou de beste oplossing kunnen bieden.

Liever alleen een offerte ontvangen van Carebrick? Dat kan natuurlijk ook! Geef dit aan in je offerteaanvraag bij 'Informatie/Opmerking' en ontvang binnen twee dagen een offerte op maat voor natuurlijke muurventilatie. Uiteraard geheel vrijblijvend.